L-V: 8h - 19 h Sab: 9h - 13h
937 273 907
658 962 613
Català Castellano

Blog

Diferències de conducció entre cotxes i furgonetes Informació General 12/11/2018

Tot i que a priori puguem conduir una furgoneta amb fins 3500kg de massa màxima autoritzada amb el mateix carnet amb el qual conduïm el nostre vehicle, cal saber els factors importants per poder realitzar una conducció completament segura per a tu i la resta de conductors.

 

Avançar que en cas que vulguem conduir furgonetes que superin la tara màxima permesa, caldrà anar a l'autoescola per aconseguir el permís C1.

 

Els principals focus d'atenció a tenir en compte a l'hora de conduir furgonetes són:

 

LES DISTÀNCIES DE SEGURETAT

  

Partint de la premissa que circulant amb una furgoneta tindrem molt més pes en el nostre vehicle que quan anem amb el nostre cotxe, cal prevenir qualsevol tipus d'incident i per tant haurem d'augmentar considerablement la distància de seguretat, ja que la el temps i distància de frenat són majors en el nostre cas. Aquest factor s'augmenta en cas que tinguem climatologia adversa, com pot ser la pluja, humitat, neu, etc.

 

CARGA

  

Sabent per endavant que la nostra capacitat de càrrega és més gran, haurem de tenir en compte la distribució de la nostra càrrega per tal d'evitar inestabilitat a l'hora de la conducció. Sempre és recomanable col·locar la càrrega més pesada sota de tot i entre els dos eixos. A més haurem assegurar correctament la càrrega per evitar que aquesta es mogui.

 

VELOCITAT

  

Les furgonetes lleugeres o derivats de turismes han de circular a un màxim de 80 km / h de velocitat en vies no urbanes sense voral o amb un voral menor de 1,5 metres d'ample, mentre que les furgonetes o furgons han de fer a un màxim de 70 km / h. En vies amb un voral d'almenys 1,5 metres d'amplada aquesta velocitat s'eleva a 90 i 80 km / h respectivament. En autovies i autopistes les furgonetes i furgons tenen una limitació de 90 km / h i les furgonetes lleugeres i derivats de turismes de 100 km / h.

 

AVANÇAMENTS

  

Avançar amb un vehicle de 3500 kg o més no és tasca fàcil. Es necessita una mica més de perícia amb el canvi de marxes per bregar amb el pes extra, per tant cal conèixer que portes entre mans i les capacitats del vehicle per poder realitzar avançaments de manera segura.

 

MANIOBRES

  

Si no s'està acostumat a portar aquest tipus de vehicles, cal tenir en compte que en ser vehicles més voluminosos cal estar més atents per evitar envair carrils contigus, assegurar-se més les maniobres mirant els retrovisors i en definitiva ser més fins amb la conducció.

Us adjuntem a continuació la nostra secció de furgonetes on podreu triar la furgoneta de lloguer que millor s'adapti a les vostres necessitats.

VEURE VEHICLES