L-V: 8h - 19 h Sab: 9h - 13h
937 273 907
658 962 613
Català Castellano

Blog

Conduir sota la pluja. Informació General 01/04/2019

Ja ha arribat la primavera, temps de sortir a gaudir de la natura, l'aire lliure i els bons moments. És l'estació de les pluges, tan esperades per una banda aquest 2019, alhora que devem ser més prudents amb la conducció i vigilar el bon estat del vehicle.

En aquesta estació, les condicions climatològiques s'endureixen i són molt canviants, de manera que cal augmentar la prudència a la carretera, estant atents en tot moment per poder anticipar-se a qualsevol imprevist i circulant sempre a una velocitat moderada.

Aina Car us ofereix 7 consells bàsics per conduir amb seguretat davant la pluja.

  1. Reduir la velocitat: Així s'evita l ' "efecte esprai" i que l'aigua bruta acabi al parabrisa i limiti la visibilitat.

 

  1. Augmentar la distància de frenada: El doble que en condicions normals.

 

  1. Evitar l'aquaplanning: Es produeix quan els pneumàtics són incapaços d'evacuar l'aigua i provoca que llisquin per la seva capa superior. S'ha de reduir la velocitat abans de creuar un bassal, sense frenar, desaccelerant suaument i subjectant amb força el volant. No cal canviar la trajectòria i no frenar fins que no se senti que el cotxe ha recuperat el contacte amb la carretera. És millor seguir l'empremta del cotxe que ens precedeix ja que hi ha menys aigua en aquesta zona.

 

  1. Conduir tranquil: Sense fer moviments bruscos amb el volant, fre o accelerador, amb especial atenció als avançaments de camions i autocars, ja que generen autèntiques núvols d'aigua.

 

  1. Compte amb la pintura blanca: S'ha d'evitar en la mesura del possible trepitjar els passos de zebra o la dels carrils, la seva adherència és inferior al de l'asfalt.

 

  1. Veure i ser vist: Els llums sempre connectades. Si la pluja és molt intensa, s'han de encendre també les antiboira per millorar la visibilitat, i un cop hagi cessat apagar per no enlluernar a la resta de conductors. És molt important que estiguin correctament reglades. Per evitar que s'entelin els vidres pel canvi de temperatura interior / exterior, el climatitzador és la millor opció.

 

  1. Eixugaparabrisa: S'han de canviar les escombretes si han envellit i no compleixen la seva funció correctament, de la mateixa manera que s'ha de vigilar que sempre hi hagi líquid netejador per garantir una bona visibilitat.

 

Esperem que els nostres consells us siguin d'utilitat i gaudiu d'aquesta fantàstica estació que és la Primavera.