L-V: 8h - 19 h Sab: 9h - 13h
937 273 907
658 962 613
Català Castellano

Blog

Portar el cotxe al taller quan toca = Estalviar diners Informació General 11/03/2019

Els conductors que no són proactius amb el manteniment del seu automòbil patiran un 38% més d'avaries, en un parc automòbil que ha envellit fins a una mitjana 11,2 anys d'antiguitat, segons es desprèn dels estudis elaborats per la Confederació Espanyola de Tallers (Cetraa)

  

En aquest article volem remarcar la importància d'un correcte manteniment dels vehicles, tant a nivell de Seguretat en circular com a nivell econòmic de les nostres butxaques

 La principal conclusió de l'estudi, realitzat sobre una mostra de 1.444 conductors amb entrevistes de 45 minuts de durada i un marge d'error de +/- 2,3%, resideix en el fet que els conductors que no tenen un comportament de manteniment preventiu patiran un 38% més d'avaries. Aquesta xifra és la resultant de que el parc circulant de turisme i 4x4 ha envellit sensiblement, situant-se per sobre dels 11 anys l'edat mitjana. A més, els cotxes de més de 10 anys són ja el 58% del total dels circulants.

 

L'estudi mostra que aquest envelliment està portant als conductors a tenir una major consciència sobre la importància del manteniment preventiu del seu cotxe. No obstant això, l'estudi també ha reflectit com aquest fet no ha aconseguit aturar l'augment d'avaries que s'han donat des del 2013, passant d'un 14% al 17% de taxa anual. El que ha suposat que més de 3.6000.000 conductors s'hagin enfrontat a aquesta situació costosa i inesperada.

 

Per la seva banda, Cetraa ha realitzat una enquesta a tallers especialitzats en electromecànica als quals se'ls ha preguntat per la seva percepció sobre l'estat dels vehicles que acudeixen a les seves instal·lacions, en funció de l'edat dels mateixos, centrant-se en elements determinants per el control del vehicle i per a la seguretat viària com són els pneumàtics, frens, amortidors, direcció i motor. S'han contemplat els següents trams pel que fa a l'edat dels vehicles: 1-5 anys, 6-10 anys o més de 10 anys.

 

Els conductors, segons es desprèn dels resultats llançats per l'estudi, circulen amb els elements de seguretat analitzats molt desgastats en un alt percentatge. I aquesta situació s'agreuja a mesura que s'analitzen cotxes de més edat. D'aquesta manera, més del 70% dels vehicles amb 11 o més anys arriba al taller amb els pneumàtics i / o els amortidors molt desgastats.

 

Així mateix, els tallers van ser consultats sobre el grau en què el conductor segueix les recomanacions del taller a l'hora de realitzar el seu manteniment o revisió. Les conclusions extretes mostren que aproximadament la meitat fa poc o cap cas a aquestes recomanacions. Si a això hi afegim que més d'un 30% dels conductors no respecta els terminis recomanats de revisió del seu vehicle, queda evidenciat que encara queda molt camí per recórrer pel que fa a la conscienciació dels ciutadans respecte al valor dels manteniments preventius dels seus vehicles.

 

@AinaCar.Lloguerdevehicles us recomana de respectar els intervals de manteniment del vostre vehicle. No obstant es aconsellable de  revisar periódicament els nivells per prevenir mals majors, i si observem els nivells més alts o baixos del normal, la millor opció és acudir a un taller professional on podrem comprovar si el vehicle es troba en òptimes condicions d'ús i garantir la seguretat del vehicle i passatgers.

.

#AinaCarBonserveiaBonpreu