L-V: 8h - 19 h Sab: 9h - 13h
937 273 907
658 962 613
Català Castellano

Blog

Cadenes de neu. Quina escollir? Informació General 15/02/2019

Quin tipus de cadenes de neu escollir?

Des Aina car volem oferir-te una guia informativa amb comparatives de muntatge i recomanacions per triar les millors cadenes de neu adaptades al teu vehicle. Utilitzant les cadenes de neu, evitarem frenades, derrapatges, manca de direcció i relliscades. Com a norma general la velocitat màxima amb cadenes de neu és de 50 km / h.

Col·locarem les Cadenes a les rodes motrius del vehicle segons:

  • Tracció posterior a les rodes de darrere
  • Tracccio davantera en les rodes de davant.
  • Tracció total / 4x4 en les quatre rodes o almenys en les davanteres.

Mitjons de neu o Cadenes de roba.

ÚS. Els utilitzarem puntualment o en moments d'urgència com pot ser una forta caiguda de neu. Evitar el seu ús en terra sense neu 

A FAVOR. No danyen les llantes i no alteren els sistemes electrònics de seguretat (ABS, ESP). Facilitat i rapidesa de muntatge ja que es col·loquen com fundes sobre els pneumàtics. 

EN CONTRA. Per conservar la Qualitat i vida dels mitjons, s'han de rentar després de cada ús per eliminar la sal que danya el teixit. 

FUNCIONAMENT. Gràcies a la seva textura permeable, creen una "fricció seca", és a dir, l'aigua sobre el gel és absorbida per la roba i evacuada, el que permet un contacte directe del mitjó sobre el gel. Aquesta fricció combinada amb la càrrega electrostàtica del teixit permet l'adherència a terra. 

 CADENAS DE ROPA PARA LA NIEVE

Cadenes de neu o Cadenes de metall.

ÚS. Les utilitzarem per a un ús habitual a la muntanya. 

A FAVOR. Ofereixen un magnífic adherència en circular per la neu i són particularment resistents. 

EN CONTRA. No són compatibles en vehicles amb un espai molt limitat entre el pneumàtic i el pas de roda a causa de llantes / pneumàtic molt grans o vehicles amb suspensió rebaixada (vehicles no cadenable). 

FUNCIONAMENT. Hi ha 2 tipus de Cadenes metàl·liques: 

Cadenes a tensió manual. Són cadenes "clàssiques" i l'opció més econòmica. S'ajusten / estrenyen al pneumàtic de manera manual i necessiten una segona parada per tornar a estrènyer. És recomanable fer un assaig de muntatge abans d'utilitzar-les en entorn de neu, ja que requereixen certa habilitat i una mica de pràctica per a la instal·lació.

 Cadenes a tensió automàtica. Són molt pràctiques i s'instal·len en menys d'un minut. Encara que igual d'eficaces que les de tensió manual el preu és més caro.Se s'ajusten automàticament quan el cotxe es posa en marxa. 

 CADENAS DE NIEVE METALICAS

Cadenes de teixit. Cadena intermèdia entre la cadena metàl·lica i el mitjó ja que està fabricada amb baules ultrarresistentes en polièster i amb anells d'acer. 

ÚS. Quan hi hagi avís d'ús obligatori de material per la neu o fred extrem ja que són eficaços tant com en neu com en gel. 

A FAVOR. Ràpid muntatge ja que es col·loquen com una funda sobre de la roda. 

EN CONTRA. Preu més car que les convencionals i no estan encara disponibles en totes les dimensions. La velocitat màxima indicada és de 40 km / h.

  CADENAS DE NIEVE TEXTIL

Araignées. Cadena amb forma de "pop" o d'aranya amb ungles i grapes per a una agafada màxim tant a la neu com sobre el gel. 

ÚS. Recomanat per a les persones que condueixen freqüentment en condicions climàtiques extremes. 

A FAVOR. Fàcils i ràpides de muntar, no danyen les llandes i tenen una major durada que altres models. Es poden adaptar a diferents mides de pneumàtics i es poden muntar en vehicles amb pas de roda estret. 

EN CONTRA. Cost més alt que les cadenes i els mitjons, al qual cal sumar el cost de comprar un adaptador. 

 CADENAS NIEVE  TIPO ARAÑA

Recomanacions

En existir tanta varietat de cadenes de neu de diversos preus i adaptades a l'ús de cada conductor, podem aconsellar: 

Mitjons de neu per a ús en zones on no neva sovint, o per a ús d'urgència. Estalviaràs en espai del traster i són fàcils de muntar. 

Cadenes de metall per conduir freqüentment en alta muntanya, o accedir a les pistes o en absència de pneumàtics d'hivern. El conductor triarà unes de tensió manual o automàtica.

 

Cadenes d'aranya per a ús freqüent i en condicions climàtiques extremes.

Esperem que les nostres recomanacions us ajudin a escollir les cadenes de neu més adients al vostre ús i necessitats.

  

#AinaCarBonserveiaBonpreu