L-V: 8h - 19 h Sab: 9h - 13h
937 273 907
658 962 613
Català Castellano

Blog

Cada quan revises els líquids del cotxe? Informació General 08/02/2019

Per mantenir a punt el nostre vehicle i garantir el seu bon funcionament, és tan important realitzar-les revisions rutinàries indicats pel fabricant, com comprovar amb freqüència els nivells dels líquids del cotxe. Per això, @AinaCar.Lloguerdevehicles volem remarcar la necessitat de revisar concretament cinc líquids: oli, refrigerant, líquid de frens, eixugaparabrises i líquid de direcció.

 OLI MOTOR

  • Oli

La funció bàsica de l'oli és lubricar i protegir el motor del vehicle, a més de reduir el desgast causat per la fricció dels diferents elements. A més de canviar-lo quan indica el fabricant, és aconsellable revisar el seu nivell amb certa periodicitat. S'aconsella observar un cop al mes i especialment quan es vagin a realitzar desplaçaments de llarg recorregut. Per als vehicles més veterans, @AinaCar.Lloguerdevehicles recomana revisar cada dos setmanes.

 A més de comprovar el seu nivell, també cal substituir l'oli quan indica el mateix fabricant juntament amb el seu filtre. Consultarem el llibre de manteniment per verificar quan s'ha de canviar la resta de filtres (habitacle, aire i combustible).

 El Medi Ambient és responsabilitat de tots pel que un bon oli ajuda a reduir el consum de combustible, les emissions de CO2 i gasos contaminants i, per descomptat, disminuir el desgast del motor. Circular amb l'oli en mal pot arribar a danyar greument el motor.

 LIQUID REFRIGERANT

  • Refrigerant

La seva funció és la d'absorbir la calor generada pel motor i expulsar fora del vehicle a través del radiador. Un nivell per sota del mínim pot arribar a afectar el motor. Cal recordar revisar amb freqüència i en cada revisió de manteniment. @AinaCar.Lloguerdevehicles us recorda que per a una correcta mesurament dels nivells tant d'oli com de refrigerant, s'han de comprovar amb el motor en fred.

 LIQUID DE FRENS

  • Líquid de frens

Un correcte nivell del líquid de frens serà bàsic per al seu correcte funcionament i per tant en la Seguretat del vehicle. Un nivell incorrecte pot provocar que l'eficiència disminueix i la distància de frenada s'allarga. És recomanable revisar-ho amb una freqüència de dues o més vegades a l'any i especialment cada 10.000 km (recomanable també amb el motor en fred). El canvi del líquids de frens s'ha de realitzar cada dos anys o segons indiqui el fabricant en el manual de manteniment del vehicle.

 LIQUID LIMPIAPARABRISES

  • Líquid neteja parabrises

El líquid eixugaparabrises té una funció més important del que sembla, ja que ens ajuda a tenir una millor visibilitat quan cal. És especialment útil en els dies de pluja o quan el vidre està molt brut i el sol dóna de front. És recomanable comprovar-ho amb freqüència perquè no falti quan més es necessita i si pot ser utilitzar líquid eixugaparabrises amb els seus additius corresponents com anticongelant, sobretot ara a l'hivern. Ens lliurarem de més d'una sorpresa quan anem a utilitzar el eixugaparabrises i el líquid aquest congelat.

 liquid direccio assistida

  • Líquid de direcció

Aquest líquid és essencial per al correcte funcionament de la direcció assistida (hidràulica o electrohidràulica) del vehicle. Es recomana la seva revisió almenys un cop l'any. No serà necessari per als vehicles amb direcció elèctrica.

 

  • Adblue i altres additius

Amb el pas del temps i les noves mesures mediambientals, han aparegut altres líquids que cal tenir en compte com l'additiu en els vehicles equipats amb filtre antipartícules (FAP) o el Adblue en vehicles amb SCR (Catalitzador de reducció selectiva), el nivell sota provoca un augment dels gasos contaminants. Tots dos s'han de revisar per al bon funcionament dels sistemes d'anticontaminació i evitar un possible Bloqueig del vehicle per a la circulació, si el sistema detecta que el nivell d'aquests additius és molt baix o nul. El recomanable és fer-ho anualment o quan ho indiqui el testimoni del quadre. En el cas del FAP la revisió ha de ser realitzada per un professional.

 

@AinaCar.Lloguerdevehicles us recorda que la major part dels nivells d'aquests líquids els podeu comprovar vosaltres mateixos. No obstant, si observem els nivells més alts o baixos del normal, la millor opció és acudir a un taller professional on podrem comprovar si el vehicle es troba en òptimes condicions d'ús i garantir la seguretat del vehicle i passatgers.

.

#AinaCarBonserveiaBonpreu